Αθήνα, 17 Σεπτεμβρίου  2019

ALERT

Συζήτηση στο ΕΚ για τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο

Διαθέσιμο στα
Η κατάσταση των δασών και η καταστροφή τους σε παγκόσμιο επίπεδο θα συζητηθούν με τη Φινλανδή Υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων εκ μέρους του Συμβουλίου και τον Επίτροπο Vela σήμερα το απόγευμα.
Τον Ιούλιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ορίζει το νέο πλαίσιο δράσης για την προστασία και αποκατάσταση των δασών παγκόσμια. Στο κείμενο τονίζεται ότι τα δάση φιλοξενούν το 80% της βιοποικιλότητας στην ξηρά, υποστηρίζουν το βιοπορισμό περίπου ενός στους τέσσερις ανθρώπους παγκόσμια, ενώ είναι κρίσιμης σημασίας για την προσπάθεια καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής.

Η κατάσταση των δασών στην ΕΕ συζητήθηκε επίσης τη Δευτέρα, μετά την έναρξη της συνόδου της ολομέλειας. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση μαγνητοσκοπημένη.

Σύνδεσμοι
Δελτίο Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Η Επιτροπή εντείνει τη δράση της ΕΕ για την προστασία και την αποκατάσταση των δασών του πλανήτη
Ανακοίνωση (2019) – Η Επιτροπή εντείνει τη δράση της ΕΕ για την προστασία και την αποκατάσταση των δασών του πλανήτη (στα αγγλικά)
Δωρεάν οπτικοακουστικό υλικό