Αθήνα 22 Νοεμβρίου 2019

cid:image005.png@01D5A152.C3619480cid:image006.jpg@01D5A152.C3619480

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
Απειλείται η ελευθερία σήμερα;
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΩΦ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΣΤΙΣ 11:00
Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα
Αμαλίας 8, Σύνταγμα

Συζήτηση με θέμα «Απειλείται η ελευθερία σήμερα;» στο πλαίσιο εκδήλωσης αφιερωμένης στο Βραβείο Ζαχάρωφ την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 11:00 στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Την εκδήλωση διοργανώνει το Γραφείο του ΕΚ σε συνεργασία με το EuropeDirect-ELIAMEP.

Στη συζήτηση που θα εστιάσει στις σύγχρονες απειλές για την ελευθερία στον κόσμο και τη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συμμετέχουν οι Ευρωβουλευτές Γιώργος Κύρτσος και Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιώργος Παγουλάτος.

Στην ίδια εκδήλωση θα γίνει η βράβευση ορισμένων εκ των σχολείων που υλοποίησαν με επιτυχία δράσεις στο Πρόγραμμα «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» κατά τη σχολική χρονιά 2018-2019.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό καθώς και σε δημοσιογράφους και εκπροσώπους των ΜΜΕ. Η παρουσία σας θα μας τιμούσε ιδιαίτερα.

Υπενθυμίζεται ότι, για λόγους ασφαλείας, είναι απαραίτητη η επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου κατά την είσοδο στο κτίριο (Αμαλίας 8 – Σύνταγμα, είσοδος από Ξενοφώντος 2).

Το Βραβείο Ζαχάρωφ απονέμεται κάθε χρόνο σε άτομα ή οργανώσεις που προάγουν την ελευθερία της σκέψης κάτω από αντίξοες συνθήκες. Το φετινό Βραβείο απονέμεται στον διακεκριμένο οικονομολόγο και ακτιβιστή Ilham Tohti, ο οποίος το 2014 καταδικάστηκε από τις κινεζικές αρχές σε ισόβια κάθειρξη για τη δράση του υπέρ της υπεράσπισης των δικαιωμάτων της μειονότητας των Ουιγούρων στην Κίνα. Περισσότερες πληροφορίες για τον Ilham Tohti μπορείτε να διαβάσετε εδώ.