Αρ. Πρωτ.: 164/2019

Ο Δήμος Κομοτηνής και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής, θα συμμετέχουν στο 6ο Διεθνές Walk For Freedom (Περπατάμε για την Ελευθερία), που θα διοργανωθεί για δεύτερη φορά στην πόλη της Κομοτηνής, με σκοπό να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία για το φαινόμενο της σύγχρονης δουλείας.

Το 2018 πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 450 πορείες σε 50 διαφορετικές χώρες με χιλιάδες συμμετέχοντες συνολικά, ενώ πάνω από 70 εκατομμύρια άτομα ενημερώθηκαν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Φέτος, από την Ελλάδα θα συμμετέχουν η Αθήνα, η Πάτρα, ο Βόλος, η Λάρισα, η Θεσσαλονίκη, τα Τρίκαλα, η Καρδίτσα, η Δράμα, η Αλεξανδρούπολη, η Ξάνθη και η Κομοτηνή!

Σχετικά με την διοργάνωση της Κομοτηνής

ΕΓΓΡΑΦΗ:

Για να συμμετέχετε στο Walk For Freedom (Περπατάμε για την Ελευθερία), κάνετε την εγγραφή σας ηλεκτρονικά στο https://bit.ly/2nLM8ze ή περάστε από τα γραφεία του Κέντρου Europe Direct, να κάνουμε την εγγραφή μαζί!

ΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ:
Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου θα συναντηθούμε στα γραφεία του Europe Direct (Τσανακλή 15 – απέναντι από το καφέ Βαρόσι) στη 13:00 το μεσημέρι. Από εκεί, θα ξεκινήσουμε και θα περπατήσουμε, σιωπηλά, σε μία γραμμή, ο ένας πίσω από τον άλλον, προς την Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής, κρατώντας πλακάτ.

ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ:
Μπορείτε να συμμετέχετε φορώντας το μπλουζάκι της Α21 ή εναλλακτικά ένα απλό μαύρο μπλουζάκι. Το κόστος για το μπλουζάκι της Α21 θα είναι λιγότερο από 5 ευρώ. Η πληρωμή και παραλαβή θα γίνει στο σημείο συνάντησης την ημέρα της δράσης. Είναι προτιμότερο να αποφύγετε να κουβαλάτε σακίδιο πλάτης, έτσι ώστε οι περαστικοί να μπορούν να δουν το μπλουζάκι της Α21. Σε περίπτωση που έχει κρύο, κατά προτίμηση φορέστε μαύρη μακρυμάνικη μπλούζα μέσα από το μπλουζάκι της Α21.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Για ερωτήσεις σχετικά με το Walk for Freedom στην Κομοτηνή, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο info@europedirectkomotini.eu και στο τηλέφωνο 25310 82055

Τέλος, να σας ενημερώσουμε ότι ο βασικός σχεδιασμός της διαδρομής αποφασίστηκε κατόπιν συνεννόησης με την Αστυνομική Διεύθυνση Ροδόπης και την Τροχαία Κομοτηνής.

Βασικός παγκόσμιος διοργανωτής της δράσης είναι η Α21, μια διεθνής, μη κερδοσκοπική οργάνωση που δραστηριοποιείται ενάντια στην εμπορία ανθρώπων (human trafficking) από το 2008. Στην Ελλάδα, η Α21 παρέχει φροντίδα σε θύματα trafficking, με προγράμματα αποκατάστασης από το τραύμα και επανένταξης στην κοινωνία καθώς και με εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις ενημέρωσης με σκοπό την πρόληψη του φαινομένου.

Στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης, η Α21 πραγματοποιεί κάθε Οκτώβριο τη διεθνή εκδήλωση “Περπατάμε για την ελευθερία” (Walk for Freedom) με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών για το πρόβλημα της εμπορίας ανθρώπων. Η εκδήλωση αυτή δεν είναι μια διαμαρτυρία, αλλά μια σιωπηλή πορεία, στην οποία τα άτομα περπατούν σε μία σειρά κρατώντας ενημερωτικές επιγραφές σχετικά με το trafficking και διανέμουν έντυπο ενημερωτικό υλικό στους περαστικούς.