Αρ. Πρωτ: 173/2019

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος έφτασε η ώρα της Μεγάλης Ετήσιας Συνάντησης των Εθελοντών του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής!

Την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 20.00 στα γραφεία του Κέντρου (Ν. Τσανακλή 15, απέναντι από το café Βαρόσι), περιμένουμε όλους όσους ενδιαφέρονται να ενταχθούν στο δυναμικό των ομάδων του Κέντρου!

Ο θεσμός τους εθελοντισμού στο Europe Direct Κομοτηνής, μετράει πάνω από 20 χρόνια και οι νέοι που φτάνουν στα γραφεία μας, είναι νέοι με ανησυχίες, με όνειρα και πολλές ιδέες! Εάν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία των νέων ανθρώπων, μπορείς και εσύ να δραστηριοποιηθείς σε μία (ή και σε όλες!) από τις εθελοντικές ομάδες.

Ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τον πολύτιμο χρόνο που διαθέτουν οι εθελοντές συμβάλλουν στον σχεδιασμό και την υλοποίηση των δράσεων χωρισμένοι σε εθελοντικές ομάδες, πολλές από τις οποίες συνεργάζονται για την επίτευξη κοινών στόχων.

Συγκεκριμένα, οι ομάδες είναι:

  1. Ομάδα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Δικαιωμάτων του παιδιού
  2. Ομάδα Ευαισθητοποίησης για Κοινωνικά Θέματα
  3. Ομάδα Επαφής με τα Μ.Μ.Ε.
  4. Ομάδα Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής

Κάθε εθελοντική ομάδα έχει σαν βασικό στόχο την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο της ευρύτερης περιοχής. Για τον λόγο αυτό ο σχεδιασμός της θεματολογίας και των πεδίων δράσης πραγματοποιείται με ιδιαίτερη προσοχή τόσο από τα στελέχη του Κέντρου όσο και από τους εθελοντές, λαμβάνοντας υπ’ όψη τις επικοινωνιακές προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Εξίσου σημαντικό είναι το ότι ένα σημαντικό μέρος των εκδηλώσεων απευθύνεται σε πολίτες, κυρίως νεαρής ηλικίας με λιγότερες ευκαιρίες.

 

Δες τη σχετική εκδήλωση εδώ.
Μάθε περισσότερα για τον εθελοντισμό στο Europe Direct Κομοτηνής εδώ.